Ingredienser:
Muffins-smet:
- 2 st ägg
- 2 dl strösocker
- 2 dl mjölk
- 1 dl olja (ej olivolja)
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
Choklad-frosting:
- 5 dl florsocker
- 3 msk kakao
- 75 g smör
- 2 msk mjölk
Gör såhär:
Börja med muffins-smeten.
- Vispa ägg & socker poröst.
- Blanda samman alla torra ingredienser.
- Tillsätt de torra ingredienserna i äggblandningen.
- Blanda i mjölken & oljan.
- Ha i 2/3 av smet i varje muffinsform.'
- Grädda i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter.
- Låt muffinsen svalna.
- Tillred frostingen genom att blanda florsocker & kakao.
- Smula ner smöret & vispa med elvisp på låg fart.
- Tillsätt mjölken & fortsätt vispa med hög fart i ca 5 min tills smeten är fluffig.
Sen är det bara att dekorera som man vill. Lycka till!
Länkar:
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar