fredag 21 september 2012

Cupcakes med chokladfrosting

Jag älskar allting med cupcakes. Dom är så otroligt söta, både att titta på & att äta. & det går att forma dom nästan precis hur man vill! Denna fredags eftermiddag bestämde jag mig för att baka cupcakes med chokladfrosting.



Ingredienser:

Muffins-smet:

  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl olja (ej olivolja)
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
Choklad-frosting:
  • 5 dl florsocker
  • 3 msk kakao
  • 75 g smör
  • 2 msk mjölk
Gör  såhär:

Börja med muffins-smeten.
  1. Vispa ägg & socker poröst.
  2. Blanda samman alla torra ingredienser.
  3. Tillsätt de torra ingredienserna i äggblandningen.
  4. Blanda i mjölken & oljan.
  5. Ha i 2/3 av smet i varje muffinsform.'
  6. Grädda i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter.
  7. Låt muffinsen svalna.
  8. Tillred frostingen genom att blanda florsocker & kakao.
  9. Smula ner smöret & vispa med elvisp på låg fart.
  10. Tillsätt mjölken & fortsätt vispa med hög fart i ca 5 min tills smeten är fluffig.
Sen är det bara att dekorera som man vill. Lycka till! 

Länkar:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar